Hoşgeldin:)

Paylaşmaya hoşgeldin, paylaşmak özgürlüktür fikirler paylaşıldıkça büyür...

18 Ocak 2010 Pazartesi

DÜŞÜNCENİN GÜCÜ

Hoşgörü, girişimcilik, dürüstlük, yurt sevgisi ve iş ahlakı;bir elin beş parmağı ise elimiz nedir?Bu beş kavramın özü nedir? ‘ SEVGİ’ o zaman sevginin önemi nedir sizce?


Japonya da yapılan bir araştırmada suyun moneküler yapısı ve bunu neyin etkilediği araştırılmış. Su dört elementin en ilericisidir. Bu yüzden Japon bilim adamı Bay Emoto suyun fiziksel olmayan olaylara da tepki verebileceğini düşündü ve temiz su damlalarını iki farklı kapta ayırarak kapların birisine sevgi sözcüklerinin yazılı olduğu bir kağıt yapıştırdı,diğer kabada tam tersi kötü düşüncelerin yazılı olduğu bir kağıt yapıştırdı ve içi su damlaları olan iki kabı da eksi 20 derece de 3 saat boyunca dondurdu.Daha sonra ayrı ayrı fotoğraflarını çekti ve iki farklı su kristallerinin resimlerini karşılaştırdı.Sevgi duyusu yansıtılan su damlaları çok güzel bir kristal olmuş iken kötü düşüncelerin yansıtıldığı su damlalarının kristal olma evresini tamamlayamadığını görmüştür.Bu durumun su moneküllerini nasıl etkilediği hala araştırılmaktadır.Ve vücudumuzun %90’nının su olduğunu düşünürseniz bu çok etkileyici değimli?

Eğer düşünceler bunu yapabiliyorsa kendi düşüncelerimiz bize neler yapabilir bir düşünün! Bir insanın hoşgörüye, girişimciliğe, dürüstlüğe, yurt sevgisine ve iş ahlakına sahip olabilmesi için önce kendi düşüncelerine sevgi duyusunu ve olumlu düşünceyi aşılayabilmeli ki başkalarına da faydası dokunabilsin.



Sanem AKCALI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder